• EVV heeft de Limburgse derby tegen SV Venray winnend afgesloten. Het doelpunt van middenvelder Boris Gehlen in de 14e minuut bleek goed voor de drie punten. In de slotfase was het doelman Steff Haemers die EVV voor puntverlies behoedde.

  In de 1e helft had EVV weinig te duchten van de Noord-Limburgers. Het gemis van Niek Verstegen en Sam Kersten bleek een grote aderlating voor de ploeg van trainer Ferdi Akankan.
  Na een nerveuze openingsfase kwam EVV beter in de wedstrijd. In de 14e minuut was het Chefrino Eind die met een prima lage voorzet Boris Gehlen bereikte. Van dichtbij schoot die EVV op voorsprong. (op de foto het doelpunt tegen het nieuwe blauwwitte doelnet).
  EVV bleef de bovenliggende partij en het was aan Venraydoelman Sjors Witt te danken dat de rust inging met een 1-0 voorsprong voor EVV.
  In het eerste kwartier van de 2e helft zagen de 200 toeschouwers eenzelfde spelbeeld. Maar na een uur wedstrijd kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Met lange ballen en hoge voorzetten werd Venray steeds dreigender. Dé kans op de gelijkmaker kwam er in de 73e minuut. Een vrije trap van aanvoerder Stijn Brinkman ketste via de onderkant van de lat weer het veld in. De inlopende Jarno Peeters leek de bal gemakkelijk te kunnen binnen koppen maar toch ontzetting van heel Venray kon zijn slappe kopbal nog worden weggetikt door EVV-doelman Steff Haemers.
  In de slotfase kwam Bram Vievermans vrij voor het EVV-doelman. Met een geweldige redding kon Steff Haemers nog redding brengen.
  Het was billenknijpen maar uiteindelijk trok EVV de overwinning toch over de streep.
  Eindstand : 1-0

  Trainer Dominik Vergoossen na afloop van de wedstrijd : “ We hadden de wedstrijd helemaal in handen maar belonen ons niet met een 2e doelpunt. Steff heeft ons in de slotfase met een paar geweldige reddingen op de been geholpen.”

  Opstelling EVV Echt : Steff Haemers, Quinn Devoi, Rick Geenen (A), Remco Gielen, Koen Verheij, Aron Gielen, Boris Gehlen, Ryan Vierhout, Luc Tinnemans (73e Lenn Tullemans), Chefrino Eind (73e Lenz Smoorenburg), Jip Vergoossen (63e Amin Elalji).

  Arbitrale trio : M. Kok, F. Knevelman en I. larijn

  Gele kaarten : Rick Engelmeers en Bram Kersten (beiden Venray)

  Foto’s : Herman Lubsen

  Zondag 3 september : EVV Echt – SV Venray Zondag 3 september : EVV Echt – SV Venray 1 Zondag 3 september : EVV Echt – SV Venray 2 Zondag 3 september : EVV Echt – SV Venray 3 Zondag 3 september : EVV Echt – SV Venray 4