• EVV Echt was zondagmiddag niet opgewassen tegen Unitas. Vooraf wist de ploeg van Leo Beckers dat winst een must was, wilde men de kleine kans op rechtstreekse handhaving levend houden. Aan de inzet lag het zeker niet maar kansen creëren bleek een groot probleem. Unitas wist wel raad met de mogelijkheden en won uiteindelijk gemakkelijk met 3-0.

  Bij EVV keerde Rick Geenen terug in de basis. De aanvoerder stond 9 duels aan de kant met een blessure. Ook middenvelder Luc Tinnemans was er weer vanaf de aftrap bij.
  In het eerste half uur hielden de ploegen elkaar helemaal in evenwicht. De schaarse toeschouwers zagen aan beide kanten geen enkele uitgespeelde mogelijkheid. Dat veranderde in de 31e minuut. Na een razendsnelle counter via  Unitas-aanvaller Everon Pisas kwam de bal bij de geheel vrijstaande Medhanie Habtemariam die met een lage schuiver de 1-0 aantekende.
  Voor de pauze was EVV Echt een keer dichtbij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Stijn Keulen was het Luc Tinnemans die met een kopbal Unitas-doelman Ronald Vlot tot een prima redding dwong.
  Ruststand : 1-0.
  Een aantal toeschouwers was nog niet uit de kantine toen het scorebord al 2-0 aangaf. Het schot van Habtemariam kon Michel Vercruysse nog afweren maar toen de bal vervolgens voor de voeten viel van Robert Mutzers was hij kansloos : 2-0.
  Leo Beckers greep in en bracht na een uur wedstrijd met Aron Gielen, Remco Gielen, Sten Kochanowski en Novah van der Schouw vier nieuwkomers. Maar ook zij konden het tij niet keren. Veelal hield het op aan de zestien. Zeven minuten voor tijd was het Daniel Alexander die met een kopbal voor de 3-0 zorgde. Gelukkig hield de prima fluitende scheidsrechter Nick Tunnissen het na exact 90 minuten voor gezien.
  Eindstand : 3-0
  Een blik op de stand laat zien dat er vier ploegen gaan strijden voor de twee nacompetitieplekken.  Met een uitwedstrijd komende zondag tegen koploper Gemert en vervolgens een thuisduel tegen nr. twee OFC  wordt het voor EVV Echt een gigantische klus.

  Opstelling : Michel Vercruysse, Koen Verheij, Rick Geenen (60e Aron Gielen), Jeffrey Rijkers, Roy Gielen, Stijn Keulen, Björn Stassen (60e Remco Gielen), Boris Gehlen, Luc Tinnemans (60e Novah van der Schouw), Jordi Beelen (60e Sten Kochanwski) en Juul Respen.

  Arbitrale trio : Nick Tunnissen, Samir Aboujid en Tom Leussink

  Gele/rode kaarten : --

  Aantal toeschouwers : 100

  Foto’s : Herman Lubsen.
  Unitas – EVV Echt 1 Unitas – EVV Echt 2 Unitas – EVV Echt 3 Unitas – EVV Echt 4 Unitas – EVV Echt 5