• EVV Echt ging zaterdagavond in Heerlerheide met 3-2 ten onder tegen Groene Ster. Het was een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Maurice Verbunt die in de 2e helft met 3-0 voorkwam. In de slotfase kwam EVV sterk terug en werd het nog zeer spannend.

  Het bestuur van Groene Ster had alles uit de kast gehaald om er een sfeervolle voetbalavond van te maken. De supporters van beide clubs zorgden voor veel vuurwerk bij de opkomst van de spelers.  Vanaf de aftrap was het echter alleen de thuisclub die figuurlijk voor veel vuurwerk zorgde. Binnen vijf minuten waren Amin Elalji en Chefrino Eind (2x)  dichtbij de openingstreffer. Die viel wel in de 13e minuut. Aanvoerder Dylan Zwartjes nam vanaf de linkerflank een vrije trap die voorbij alles en iedereen in de rechterhoek verdween : 1-0.
  EVV Echt kon daar weinig tegenover stellen en moest toezien hoe Safouane Ahidar in de 34e minuut met een fraai schot zijn ploeg op 2-0 zette.
  Dat was tevens de ruststand.
  EVV-trainer Leo Beckers wisselde in de pauze Aron Gielen en Stijn Keulen voor Remco Gielen en Jordi Beelen. De blauwwitten begonnen beter aan de 2e helft maar het was  de thuisclub die kansen bleef creëren. In de 62e minuut kwam een afstandsschot van Amin Elalji via de onderkant van de lat weer het veld in en even later raakte ook Dylan Zwartjes het houtwerk boven Michel Vercruysse. In de 65e was het andermaal Safouane Ahidar die wel raak schoot. Met een prachtig schot in de bovenhoek liet hij Michel Vercruysse kansloos : 3-0.
  Het duel leek gespeeld maar EVV Echt toonde nu ineens wel lef en begon aan een slotoffensief. Via een strafschop van Björn Stassen (Novah van der Schouw werd neergelegd door Julien Clout) kwam EVV Echt op 1-3.
  Het duel werd grimmiger en dat resulteerde in twee rode kaarten. Na een opstootje trok scheidsrechter Preston Henshuijs rood voor Dennis Petit van Groene Ster en Manny Peters van EVV Echt.
  In de 81e minuut viel de 2e treffer voor EVV Echt. Het was Juul Respen die van dichtbij scoorde.
  Bij de thuisclub sloeg de paniek toe. Wel begrijpelijk na recentelijk drie nederlagen op rij met tegendoelpunten in de ultieme slotfase. Scheidsrechter Henshuijs liet liefst 11 minuten naspelen en in die blessuretijd had Groene Sterdoelman Mark Voss nog een geweldige redding in huis op een kopbal van Jordi Beelen.
  Eindstand : 3-2
  Bij de thuisclub was er natuurlijk veel vreugde maar men vroeg zich toch ook af hoe het kon dat men in de slotfase de wedstrijd nog bijna uit handen had gegeven. Aan EVV-zijde was er vooral de grote vraag waarom men pas in de laatste 20 minuten alle schroom van zich af schudde.
  Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke avond. Dat werd nog het best verwoord door oud-trainer Sef Vergoossen :  “Ik heb vanavond genoten. Groene Ster was de verdiende winnaar maar ik geef een dik compliment aan beide ploegen.”

  Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffrey Rijkers, Manny Peters, Thijs Verhagen, Koen Verheij, Aron Gielen (A) (46e Remco Gielen), Stijn Keulen (46e Jordi Beelen), Boris Gehlen (88e Juul Timmermans), Björn Stassen, Juul Respen en Novah van der Schouw.

  Arbitrale trio : Preston Henshuijs, Jeremy van der Ley en Rik ter Hoeve.

  Aantal toeschouwers : 550

  Rode kaarten : Dennis Petit (Groene Ster) en Manny Peters (EVV Echt)

  Gele Kaarten : Chefrino Eind en Amin Elalji (Groene Ster)  Remco Gielen en Michel Vercruysse (EVV Echt)

  Foto’s : Herman Lubsen

  Groene Ster wint Limburgse derby . Groene Ster wint Limburgse derby . 1 Groene Ster wint Limburgse derby . 2 Groene Ster wint Limburgse derby . 3