• 80 dagen na de gewonnen finale in de nacompetitie startte EVV zondagmiddag in Best aan het seizoen 2023-2024.
  De verwachtingen waren vooraf best positief maar helaas ging het mis. De Brabanders wonnen met   1-0.

  Trainer Dominik Vergoossen kon geen beroep doen op doelman Yannick Derix. De ervaren keeper liep donderdag op de training een knieblessure op en is daarmee een aantal weken out.
  Zijn vervanger was Steff Haemers. De jonge doelman keepte een goede wedstrijd.

  Vanwege een fikse onweersbui besloot scheidsrechter Sander Huijs het duel een kwartier later te starten. Gelukkig bleef het de rest van de middag droog.

  EVV startte goed en had eigenlijk binnen vijf minuten op voorsprong moeten komen. Tot drie keer toe konden de EVV-voorwaartsen de bal van dichtbij inschieten maar Best-doelman Bjarne Bakker en zijn verdedigers konden telkens redding brengen.
  Aan de overzijde kwam EVV goed weg toen Nordin Errouk bijna profiteerde van een te korte terugspeelbal.
  Best Vooruit kwam beter in de wedstrijd maar dat was mede te danken aan het slordige spel van de blauwwitten. Een aantal corners voor de thuisclub leverden niets op.
  Vlak voor de pauze was er weer een goede mogelijkheid voor EVV. Chefrino Eind ontdeed zich van zijn tegenstander maar zijn inzet werd knap verwerkt door doelman Bakker.
  Ruststand : 0 – 0
  In het eerste kwartier van de 2e helft konden beide ploegen geen echte kansen creëren. De openingstreffer in de 59e minuut kwam dan ook verrassend tot stand. Na een hoge voorzet van links en een kopduel tussen Rick Geenen en Gijs van Otterdijk, de spits van Best Vooruit, viel de bal voor de voeten van Nordin Errouk die van dichtbij raak schoot : 1-0
  Het spel van EVV bleef slordig maar toch kwamen er nog kansen. Zo ook na een goede voorzet : Chefrino Eind leek te kunnen scoren maar raakte de bal helemaal verkeerd.
  Zo bleef het 1-0 en keerde EVV met een fikse kater terug naar Echt.
  Conclusie : EVV speelde een heel matige wedstrijd en zal komende zondag thuis tegen SV Venray uit een ander vaatje moeten tappen.

  Opstelling EVV Echt : Steff Haemers, Koen Verheij, Rick Geenen (A), Remco Gielen, Quinn Devoi, Boris Gehlen,(74e Andy Cuypers)  Luc Tinnemans,(87e Amin Elalji) Ryan Vierhout, Jip Vergoossen, Chefrino Eind,(87e Sabri Haruna) Lenz Smoorenburg (65e Didier Shell)

  Arbitrale trio : Sander Huijs, Dennis Maurmair en Robin van Rijsbergen

  Gele kaarten: Gijs van Otterdijk en Stijn Beekx (Best Vooruit) en Andy Cuijpers (EVV Echt)

  Aantal toeschouwers : 250

  Foto’s : Herman Lubsen

   

  EVV Echt laat het afweten in Best. EVV Echt laat het afweten in Best. 1 EVV Echt laat het afweten in Best. 2

  EVV Echt laat het afweten in Best. 3