• Na een goede voorbereiding waarin het nieuwe JO19-1 team mooie stappen heeft gezet in hun
    speelwijze en daarnaast ook ongeslagen is gebleven in de vele oefen- en bekerwedstrijden, stond (eindelijk) de competitie voor de deur. In Asten was het plaatselijke NWC JO19-1 de tegenstander.
    Beide teams wisten afgelopen seizoen kampioen te worden in de 4e divisie en te promoveren naar de 3e divisie.
    Vanaf het eerste moment zat EVV goed in de wedstrijd. Zo was de eerste de beste kans meteen raak.
    Didier Shell werd na balverovering op de helft van NWC meteen diep gestuurd. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Didier diagonaal (via de paal) binnen. EVV op voorsprong na 1 minuut en 35 seconden. Gedurende de eerste helft was het EVV welke verreweg de betere ploeg was. Het vele balbezit en positiewisselingen resulteerde ook in enkele kansen. Helaas stond in deze fase het vizier nog niet op scherp voor Diyae-Eddine, Filip en Ryan. NWC kon hier ook enkele gevaarlijke momenten tegenover zetten. EVV had bij momenten moeite met het opportunistische spel van NWC
    en de snelle voorzetten. Echter doelman Mika Jansen hield zonder al te veel problemen zijn doelschoon. In de 30e minuut viel de dik verdiende 0-2. Na een actie van Ryan Vierhout aan de linkerkant, gaf hij de bal strak en laag voor de goal, Filip Janssen (als een echte spits) maakte zijn loopactie naar de 1epaal en kon van dichtbij binnen tikken. EVV ging door met aanvallen echter enkele riante mogelijkheden werden niet omgezet tot een goal. In de 43e minuut dacht Filip Janssen alsnog de 0-3 te maken. Echter de scheidsrechter zag (als enige op het veld) een vermeende overtreding hierop voorafgaan. EVV leek met een comfortabele 0-2 voorsprong te gaan rusten. Daar stak NWC nog een stokje voor door in de allerlaatste seconde voor het rustsignaal de 1-2 te scoren. Na een schitterende actie en dito steekbal van een middenvelder van NWC, werd de spits in stelling
    gebracht. Deze passeerde Mika deze keer wel en kon de bal binnen schuiven. Na deze goal floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.
    Vanaf het eerste moment ging EVV op zoek naar de 3e goal. Overal werd goed druk op de bal gezeten NWC was niet bij machte om van eigen helft te komen. In balbezit werd een zeer hoog tempo gehanteerd. Na enkele schietkansen en hoekschoppen maakte Ryan Vierhout in de 54e minuut de bevrijdende 1-3. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Ryan terecht en hij wist de bal geplaatst in het doel te schuiven. NWC hing in de touwen en hier wilde het hongerige EVV gebruik van maken. In de 64e minuut wederom een goed drukmoment van de hard werkende Filip Janssen.
    Hij snoepte de bal af van de keeper en wist de 1-4 binnen te schuiven. De score werd zelfs nog groter. Na een fantastische dieptepass van Diyae-Eddine Chraiha op Filip Janssen, wist hij eerder bij de bal te komen dan de uitkomende keeper. Met een simpel tikje wist Filip zijn hattrick te
    completeren. Na deze goal kwamen Luc Monster en Devinyo Meder binnen de lijnen voor Filip Janssen en Ryan Vierhout. Ook Timo Zandboer (welke al 5 minuten eerder binnen de lijnen was gekomen voor Didier Shell), Ayachi Azzimani en Rens Beurskens maakten hun minuten. EVV was na
    een individuele actie van Devinyo Meder nog kort bij de 1-6. Echter zijn geplaatste bal ging voorlangs.
    In de slotfase ging het tempo van de wedstrijd omlaag en werd EVV slordiger. NWC bleef hun best doen om nog een goal te maken. Hier werden ze ook voor beloond. Door onoplettendheid in de achterste linie van EVV, wist NWC nog 2x te profiteren. De eindstand van 3-5 stond op het bord.
    Jammer was het opstootje in de slotfase waardoor een speler van NWC het veld met een rode kaart moest verlaten. Absoluut onnodig voor de verder super sportieve wedstrijd waarin beide ploegen zich prima hebben gepresenteerd.
    EVV speelde een prima wedstrijd en kende een probleemloze middag. Punt van kritiek waren de vele kansen welke om zeep werden geholpen en de 2 onnodige tegentreffers in de slotfase. Leerpunten om mee aan de slag te gaan.
    Aanstaande zaterdag (1 oktober) wacht op het eigen Sportpark de Bandert in Echt het JO19-1 team van Dongen.
    De wedstrijd start om 15:00 uur.
    Opstelling EVV JO19-1:
    Mika Jansen, Mats Stienen, Puk Duut, Justin Pisters, Tycho Martens (79’ Ayachi Azzimani), Ryan Vierhout (70’ Devinyo Meder), Andy Cuijpers ©, Diyae-Eddine Chraiha, Didier Shell (65’ Timo Zandboer), Lenn Tullemans (79’ Rens Beurskens), Filip Janssen (’70 Luc Monster).
    Wedstrijdverloop:
    2’ Didier Shell 0-1
    30’ Filip Janssen 0-2
    45’ speler NWC 1-2
    54’ Ryan Vierhout 1-3
    62’ Filip Janssen 1-4
    69’ Filip Janssen 1-5
    82’ speler NWC 2-5
    88’ speler NWC 3-5
    90’ speler NWC rode kaart
    90’ Rens Beurskens gele kaart